Inilah waterfront Bintulu, Subhanallah………..Saya sendiri jarang kesini, maklumlah kita memang tinggal kat Bintulu, bila-bila masa boleh datang.


Kat sebelah ni my favourite road, cool dan cantik macam gambar kat oversea…. Tapi kalau masa ribut jangan guna jalan ni, bahaya!  Kalau tak takut ranting pokok tu jatuh bolehlah cuba.



Kat bawah tu peta dimana letaknya bandar Bintulu. Tengah Sarawak antara Miri dan Sibu.  Kebanyakan rakyat Bintulu melihat laut setiap hari samada nak pergi kerja, hantar anak ke sekolah atau nak ke bandar.