• HATI AYAM

Nampaknya kita sudah sebati dengan nasihat doktor dan pakar pemakanan tentang kebaikan hati ayam yang di katakan mengandungi vitamin B dan boleh tambahkan darah.

Dalam artikel yang lalu aku dah tulis mengenai pengalaman seorang guru biologi tentang keburukan memakan hati ayam.

Islam memang melarang kita makan organ dalaman ni.  Ini kerana hati ayam dapat melembabkan otak.  Organ tersebut merupakan tempat tersimpannya semua toksin dan saintis barat sengaja hendak menjadikan kita orang yang lembab supaya senang menjajah kita. 

  • KOPI

Kopi adalah antara minuman kegemaran nabi kita selain susu dan madu. Saintis Barat pula mengatakan kopi  mengandungi kafein tidak bagus untuk kesihatan dan mental.  Setahu aku kopi adalah antara ubat kecemasan jika anak anda diserang asma ketika inhalernya  tidak berfungsi.

  • DAGING KAMBING

Menurut saintis barat daging kambing mengandungi kadar kolesterol yang tinggi.  Sebaliknya Itulah makanan Nabi kita. Ahli saintis barat memang sengaja nak mempersendakan ajaran Islam.  Sebenarnya daging kambing adalah daging yang paling kurang kolesterol.

  • MINUMAN SOYA

Pakar pemakanan Barat begitu mempromosikan tentang kebaikan minuman soya hingga kan bayi yang alah dengan susu lembu di suruh minum susu berasaskan soya yang ternyata mahal itu.

Pada hal hakikat sebenar tentang soya adalah soya boleh melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.  Ia juga dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta boleh melemahkan otak dan tulang sebab soya ada hormon estrogen .  Manakala phytic acid di dalamnya membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.  Sila rujuk artikel tentang soya di artikel aku yang lepas.