Itulah hakikatnya bila pasukan Malaysia tiba di stadium Indon.  Lengkap dengan kereta perisai dan, mereka tiba  dengan kawalan mengalahkan kawalan terhadap  seorang presiden Indonesia itu sendiri.

Bersemangat dan tenang, cuma itu yang dapat digambarkan dengan wira-wira Malaysia ini.  Aku seorang yang tidak pernah meminati dunia bola sepak, namun untuk perlawanan dengan Indon aku mengakui aku begitu patriotik dan menyokong 360% pasukan Malaysia tidak kira menang atau ….

Baru sebentar tadi Malaysia akhirnya berjaya menyumbatkan satu lagi gol walaupun diasak dengan begitu teruk oleh pasukan Indon.  Tabik kepada penjaga gol Malaysia yang memang berkualiti dan berpengalaman dan memang layak menerima ‘goalkeeper of the year’.  Dialah penyelamat Malaysia malam ini. OK nak sambung tengok bola lagi ni..

p/s: presiden Indon kata jadilah tuan rumah yang baik, namun kalau dah rakyatnya memang begitu akhlak mereka, kata-kata presiden memang macam tak bermakna buat mereka.  Tengoklah betapa buruk dan biadapnya rakyat ini semasa membeli tiket.  Kalau anda berpeluang menonton tv Indon, tentu tak sanggup anda pergi ke sana sebab Indon merupakan antara tempat yang tak selamat  untuk dilawati.